PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

Zdrowie wprost z natury
31/07/2018

"Żyjemy w pędzie, ciągłym stresie i zanieczyszczonym środowisku, rzadko znajdując czas żeby zadbać o siebie i o harmonię. Taki styl życia często wywołuje problemy z samopoczuciem i ze zdrowiem. A brak sił i ciągłe zmęczenie zapędzają nas do punktu gdzie wszystko wydaje się trudne, czy niemożliwe".



Podczas czterogodzinnych warsztatów kulinarnych oprócz gotowania, dzielenia sie wiedzą i doświadczeniami był czas na degustację wspólnie przygotowanych potraw. Warsztaty kulinarne skierowane były dla osób zmagających się z Hashimoto, przewlekłą chorobą autoimmunologiczną.

Życie w zgodzie z naturą wcale nie jest takie trudne i niesie mnóstwo korzyści - przekonywała Magdalena Krzyształowska, autorka bloga Food Harmony.  Aby zminimalizować negatywne objawy choroby Hashimoto, konieczna jest zmiana nawyków żywieniowych. Podstawą zmian jest wykluczenie z jadłospisu cukrów, w tym laktozy oraz glutenu. U większości osób po wyeliminowaniu tych dwóch substancji występuje widoczna poprawa zdrowia.

W menu warsztatów znalałzy się bułeczki amarantusowe, cukinia faszerowana komosą ryżową i pesto z pietruszki, Summer Rolls z musem orzechowym. Na deser mus gruszkowy z siemienia lnianego i mufinki owsiane z jabłkiem i bananem. 

Znajomość tajników kuchni, profesjonalne prowadzenie oraz niepowtarzalny klimat i wyszukane menu spotkały się z ciepłym przyjęciem ze strony uczestników warsztatów. To najlepsza zapowiedź kolejnego kulinarnego spotkania w Kampusie Wielickim.

Na warsztaty zapraszamy już we wrześniu. Szczegóły wkrótce.








 
powrót

OFERTA

Powiat Wielicki Gmina Wieliczka Solne Miasto Wielickie Centrum Kultury