PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Kuchnia zza oceanu
18/03/2019

Kuchnia amerykańska choć uchodzi za niezdrową i kaloryczną, często kojarzona jest z fast foodami, ale wystarczy tylko odrobina chęci do przyrządzenia ich w domowej kuchni i wszystko wygląda inaczej.



W sobotnie przedpołudnie Studio Dobrego Smaku pokazywało najmłodszym kucharzom jak zrobić domowego hamburgera, zdrowe frytki z batatów i samodzielnie przygotować ketchup. Bułki pełnoziarniste, dietetyczne mięso ze świeżo zmielonego kurczaka i dodatki z ogórków, pomidorów i sałaty.

Z pozoru wszystko takie proste ale...przygotowanie ciasta na bułki pełnoziarniste wymagało rozdzielenia jajka, wyrobienia ciasta, uformowania go w kształtne bułki. Bywało różnie, zółtko wskakiwało do miseczki z białkiem, czasem ze skorupką, ciasto przyklajało sie do rąk albo do blatu kuchennego.

Ale właśnie po to są warsztaty kulinarne, każda kolejna próba czyni mistrza. Satysfakcja z własnoręcznie wykonanych, upieczonych i doprawionych potraw bezcenna. Powtórka z tak popularnej i  lubianej szczególnie przez dzieci kuchni już w najbliższą sobotę 23 marca. 








 
powrót

OFERTA

Powiat Wielicki Gmina Wieliczka Solne Miasto Wielickie Centrum Kultury