< |
Styczeń 2025 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< |
Luty 2025 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
< |
Marzec 2025 | < |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Orientalne dania na sobotnich warsztatach kulinarnych ze Studiem Dobrego Smaku zaskoczyły uczestników niecodziennym smakiem. Dzieci poznały sposób przyrządzania jednego z najzdrowszych napojów świata. Herbata MATCHA - doskonałe źródło antyoksydantów, które przywracają równowagę organizmu i trwale wspomagają układ odpornościowy.
Kuchnia azjatycka łączy wiele specyficznych składników, które sprawiają, że potrawy wywodzące się z tego zakątka świata odznaczają się niezwykłym smakiem i aromatem. Łączy ją jednak powszechne zastosowanie ryżu, sosu sojowego, owoców morza oraz różnych orientalnych przypraw.
Młodzi kucharze przygotowywali sajginiki z mięsem i kremowy deser z mango. Przygotowanie farszu to zwykle dużo pracy, tym razem nie było inaczej. Drobno pokrojone pieczarki, cebula, czosnek, marchewka, kapusta pekińska i makaron sojowy to główne składniki farszu, który dzieci zawijały w papier ryżowy.
Po daniu głównym tradycyjnie czas na deser, a ten kremowy z mango, smakował wszystkim wyśmienicie. Bo jakże mogło być inaczej. Puszysta, kolorowa masa to własnoręcznie ubita śmietanka z owocami mango, cytryny i cukru pudru.
Studio Dobrego Smaku uczy, bawi i smakuje przede wszystkim. A dzieciom najbardziej smakują desery, dlatego juz dziś zapraszamy na kolejne warsztaty. 8 i 15 czerwca - LETNIE DESERY
OFERTA