< |
Styczeń 2025 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< |
Luty 2025 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
< |
Marzec 2025 | < |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Studio dobrego smaku zorganizowało dla najmłodszych podróż do krainy smaków w barwach jesieni. Na talerzu znalazła się zupa-krem z kukurydzy, placuszki ziemniaczano-warzywne i koktail na odporność z dyni.
Tematem przewodnim zajęć były jesienne potrawy, przygotowywane na bazie sezonowych warzyw i owoców. Uczestnicy pod okiem Szefa kuchni - Tomasza Deczyńskiego, przygotowywali samodzielnie smaczne i zdrowe kompozycje.
Krem z kukurydzy to niecodzienna potrawa, wymaga starannego przygotowania wszystkich składników z niewdzięcznym zajęciem, jakim jest krojenie cebuli.
Tajemnica tego aromatycznego kremu tkwi w przyprawach, takich jak kmin rzymski, czosnek, słodka paryka i mleko kokosowe.
Placki ziemniaczane też można przygotować inaczej, wystarczy dodać cukinię, marchewkę, seler, płatki owsiane i od razu robi sie kolorowo na talerzu.
Do tego kremowy koktail z dyni, pomarańczy z dodatkiem cynamonu i rozgrzewającego imbiru.
Na warsztatach kulinarnych dzieci uczą się czytania przepisów,, odmierzania składników, bezpiecznego korzystania z narzędzi i urządzeń, a przede wszystkim
zdobywają wiedzę w zakresie zdrowego i racjonalnego odżywiania.
Na kolejne warsztaty zapraszamy 14 grudnia, szczegóły wkrótce.
OFERTA