PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

W klimacie słonecznej Hiszpanii
16/10/2018

Kolejna kulinarna podróż dla najmłodszych amatorów gotowania zakończyła się degustacją hiszpańskich specjałów. Słoneczna sobota nie tylko za oknem ale również w pracowni gastronomicznej.



Hiszpańska zupa z chorizo i czerwoną fasolą smakowała nie tylko dzieciom. Wyrazisty smak południa przypadł do gustu również rodzicom, którzy pomagali w jej przygotowaniach najmłodszym uczestnikom warsztatów. Wszystkie składniki wymagały drobnego posiekania; ziemniaki, marchewka, pietruszka, papryka, pomidory, mięso i kiełbaski a przede wszystkim cebula, która doprowadzała małych kucharzy do łez.

Własnoręcznie wyrobione i przyprawione ciasto na pikantne chlebki, przyklejało się do rąk, co dawało mnóstwo powodów do radości. Smakowały równie wybornie i rozeszły się jak przysłowiowe "ciepłe bułeczki".

Na deser dzieci przygotowały krem kataloński z mleka, śmietanki, zółtek, cukru trzcinowego i startej skórki z pomarańczy,... słodki aż palce lizać.

Kolejna podróż smaków do kuchni fracuskiej 17 listopada. Zapisy wkrótce - zapraszamy.








 
powrót

OFERTA

Powiat Wielicki Gmina Wieliczka Solne Miasto Wielickie Centrum Kultury