< |
Kwiecień 2024 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
< |
Maj 2024 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< |
Czerwiec 2024 | < |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Kolejna kulinarna podróż dla najmłodszych amatorów gotowania zakończyła się degustacją hiszpańskich specjałów. Słoneczna sobota nie tylko za oknem ale również w pracowni gastronomicznej.
Hiszpańska zupa z chorizo i czerwoną fasolą smakowała nie tylko dzieciom. Wyrazisty smak południa przypadł do gustu również rodzicom, którzy pomagali w jej przygotowaniach najmłodszym uczestnikom warsztatów. Wszystkie składniki wymagały drobnego posiekania; ziemniaki, marchewka, pietruszka, papryka, pomidory, mięso i kiełbaski a przede wszystkim cebula, która doprowadzała małych kucharzy do łez.
Własnoręcznie wyrobione i przyprawione ciasto na pikantne chlebki, przyklejało się do rąk, co dawało mnóstwo powodów do radości. Smakowały równie wybornie i rozeszły się jak przysłowiowe "ciepłe bułeczki".
Na deser dzieci przygotowały krem kataloński z mleka, śmietanki, zółtek, cukru trzcinowego i startej skórki z pomarańczy,... słodki aż palce lizać.
Kolejna podróż smaków do kuchni fracuskiej 17 listopada. Zapisy wkrótce - zapraszamy.
OFERTA