< |
Październik 2024 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< |
Listopad 2024 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
< |
Grudzień 2024 | < |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Nie wszyscy ją lubią, ale nawet najwięksi oponenci muszą przyznać, że potrawy z nią smakują wybornie. Przekonali się o tym uczestnicy warsztatów kulinarnych, którzy eksperymentowali z kuchnią mączną.
W menu znalazły się dwie potrawy: knedle z truskawkami oraz ucierane ciasto z rabarbarem. Pierwsza z nich została przygotowana według tradycyjnego przepisu, w którym znalazły się ugotowane ziemniaki, mąka pszenna, jajka, truskawki oraz borówki. Wysmażone na patelni z panierką i masłem oraz serwowane ze śmietaną i musem borówkowym trafiły na talerze.
Podobnie było z ciastem, które należało utrzeć z cukrem do białości, a następnie dodać do niego jajka z dodatkami. Wszystko to znalazło się w formie wysmarowanej margaryną i wysypaną bułką tartą. Oczywiście z ułożonym na wierzchu rabarbarem, który został wcześniej pokrojony w kawałki. Po upieczeniu ciasto posypano cukrem pudrem i podano do stołu.
Mali kucharze pałaszowali je ze smakiem. Po raz kolejny okazało się, że najbardziej smakują potrawy przygotowane własnoręcznie. A ile radości było po drodze wiedzą tylko uczestnicy warsztatów kulinarnych, dla których czas spędzony w pracowni gastronomicznej jest połączeniem nauki z doskonałą zabawą.
OFERTA