< |
Wrzesień 2024 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
< |
Październik 2024 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< |
Listopad 2024 | < |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Mimo że menu tych warsztatów kulinarnych okazało się najprostszym z dotychczasowych, cieszyły się one na tyle dużym powodzeniem, że zorganizowano tego dnia aż trzy grupy. Dzieci poświęciły swój czas i energię na wypiekanie i dekorowanie pierników.
- Ciasto piernikowe należy do jednych z najbardziej popularnych na Święta Bożego Narodzenia. Dlatego właśnie ono znalazło się w ofercie warsztatów kulinarnych. Oprócz samego pieczenia ważna jest tutaj jego dekoracja oraz kształty – wyjaśnia Marcin Łowczynowski, menadżer Bistro Kampus.
Najpierw trzeba było wyrobić samo ciasto. Zajęcie to okazało się dość wyczerpujące, bo o ile łączenie pojedynczych składników przychodziło łatwo, o tyle wyrobienie go w jednolitą masę, a później rozwałkowywanie wymagało nie lada wysiłku.
Kolejne czynności były już znacznie prostsze. Dzieci wycinały z ciasta choinki, gwiazdki, zwierzęta. Każde z nich zdobiły różnokolorowym lukrem oraz posypką. Następnie wędrowały do pieca.
Zachwyt na twarzach dzieci, kiedy pokazywały je swoim rodzicom mówił wszystko. To były udane wypieki. Smacznego.
OFERTA