< |
Styczeń 2025 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< |
Luty 2025 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
< |
Marzec 2025 | < |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Ze Studiem Dobrego Smaku wędrować można po całym świecie po kulinarne przygody, bo Portugalia to nie tylko słoneczne wakacje i nadmorskie kurorty. Chętnych na tę podróż nie brakowało.
Mali kucharze przygotowali pierożki drożdżowe z salsą verde oraz miseczki na lody z ciasta churros. Z pewnością nietypowo, w polskiej kuchni pierogi gotujemy, te portugalskie pieczone były w piekarniku.
Przygotowanie ciasta i farszu wymagało dokładnego zapoznania się z przepisem, który stanowił sekret niecodziennego smaku. Szpinak, cebula, suszone pomidory i ser feta to tylko składniki farszu. Wyzwaniem dla najmłodszych było połączyć je w odpowiedniej kolejności i proporcjach z czosnkiem i przyprawami aby stworzyły jednolitą masę.
Składnikami sosu okraszającego pierożki była między innymi oliwa z oliwek, kapary, bazylia.... i tak aromat przenosił zmysły w inny świat.
Przygotowanie deseru tym razem nie należało do szybkich i łatwych. Ciasto musiało mieć odpowiednią konsystencję, która pozwoliła na uformowanie koszyczków. Po ich usmażeniu dekoracjom i dokładką nie było końca, a to za sprawą ulubionych przez wszystkie dzieci lodów.
Smacznie i radośnie, pod czujnym okiem prowadzących kucharzy z BistroKampus dzieciaki poradziły sobie świetnie.
Już 11 i 25 maja kolejne warsztaty. Tym razem zagości w Studio Dobrego Smaku kuchnia azjatycka.
OFERTA